NEWS

Lovely Spam @ KEPSIPI

10-12-2023

Το Homo Ludens σε συνεργασία με το ΚεΨυΠΥ μοιράζουν δώρα για την πρωτοχρονιά στα παιδιά του κέντρου.

 

Με την βοήθεια του Lovely Spam του σκανταλιάρικου ξωτικού που προφέρει δώρα σε όλους και με μια ειδικά σχεδιασμένη δράση που συνδύασε τη ψηφιακή τεχνολογία με την εξερεύνηση του χώρου του ΚεΨυΠΥ, η δημιουργική ομάδα του Homo Ludens και η διεπιστημονική ομάδα του ΚεΨυΠΥ, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, θα παίξουν και θα μοιράσουν δώρα, αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά του Κέντρου Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης (ΚεΨυΠΥ).

Το Homo Ludens δημιούργησε τον Lovely Spam - ο σχεδιασμός του οποίου βασίστηκε σε προγράμματα τεχνητής Νοημοσύνης - ως τον νέο ήρωα των εορταστικών ημερών που μοιράζει απλόχερα δώρα σε όλους. Ο Lovely Spam πιστεύει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι κάποιος μεγάλος ή μικρός, επιμελής ή άτακτος, είτε έχει γράψει γράμμα στον Αϊ - Βασίλη είτε όχι, δικαιούται το δώρο του. Κι αυτό, το κάνει πράξη.

Το Homo Ludens είναι ένα υβριδικό οικοσύστημα με έδρα την Αθήνα που ειδικεύεται στην δραματουργία της πόλης. Με μέσα όπως ψηφιακή εμψύχωση και οδηγίες εξερεύνησης και παιχνιδιού στην πόλη, επαυξημένη πραγματικότητα και οργανωμένη φυσική δράση, η ομάδα Homo Ludens στοχεύει να δημιουργήσει πρωτότυπες ψυχαγωγικές συμμετοχικές και εμβυθιστικές εμπειρίες στον δημόσιο χώρο εισάγοντας νέες πτυχές στην αστική δραματουργία του 21ου αιώνα.

Το κέντρο Ψυχικής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης (ΚεΨυΠΥ)  λειτουργεί στον Κορυδαλλό από το 1980 και παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους, με δέσμευση υπευθυνότητας, σεβασμού και αποτελεσματικότητας. Φιλοσοφία μας το ενδιαφέρον, η αγάπη για τον άνθρωπο, η δημιουργία δεσμού εμπιστοσύνης – ασφάλειας και η ανάπτυξη ειλικρινούς επικοινωνίας. Η προσέγγισή μας είναι ολιστική, καθώς σχεδιάζουμε το κάθε θεραπευτικό πρόγραμμα με σεβασμό και ευαισθησία στις ατομικές ανάγκες και την προσωπικότητα του κάθε ενός ατόμου με το οποίο εργαζόμαστε, ενώ παράλληλα επιδιώκουμε να υποστηρίζουμε, να καθοδηγούμε και να ενδυναμώνουμε την οικογένεια και το περιβάλλον του. Η διεπιστημονική ομάδα του ΚεΨυΠΥ αποτελείται από ειδικότητες όπως Παιδοψυχίατρος, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής, Θεραπευτής μέσω Τέχνης, Παιγνιοθεραπευτής, Λογοθεραπευτής, Εργοθεραπευτής, Ειδικός Παιδαγωγός, και άλλους Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας.

Παράλληλα με το κλινικό της έργο, η διεπιστημονική ομάδα του ΚεΨυΠΥ συμβάλλει στην περαιτέρω εξέλιξη των επαγγελματικών πρακτικών στον τομέα Ψυχικής Υγείας της Ελλάδας. Μέσω της συμμετοχής τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα από το 2012, καθώς και μέσω της προσωπικής τους συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, οι επαγγελματίες του ΚεΨυΠΥ επιτυγχάνουν συστηματικά αξιοσημείωτα αποτελέσματα στη θεωρητική και μεθοδολογική επέκταση των μεθόδων αντιμετώπισης ζητημάτων ψυχικής υγείας στην Ελλάδα.

Επιπλέον, το ΚεΨυΠΥ έχει μακρά ιστορία ενασχόλησης με την αγωγή κοινότητας. Εμπνεόμενοι από τις αρχές της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, η ομάδα και οι συνεργάτες του ΚεΨυΠΥ θεωρούν ότι η κινητοποίηση των κοινοτικών πόρων είναι καθήκον τους - και κρίσιμη για το έργο τους-, προκειμένου να επιτύχουν τρεις βασικούς στόχους: την καταπολέμηση του υπάρχοντος στίγματος όσον αφορά στις ψυχικές διαταραχές, την ενίσχυση μιας καλύτερης κατανόησης των ιδιοσυγκρασιών που τις διέπουν, και την ενσωμάτωση των ασθενών στην κοινότητα.