NEWS

Cooperation with the Open University of Cyprus

15-03-2024

Το Homo Ludens, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου,* δημιούργησαν μια εκπαιδευτική εφαρμογή με τίτλο «Theatre Quiz: Πόσα στ' αλήθεια γνωρίζεις για το θέατρο;», για να δοκιμάσουν οι χρήστες τις γνώσεις τους για το θέατρο.

Το quiz εμπεριέχει ερωτήσεις διαβαθμισμένης δυσκολίας από τις ενότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ, τις οποίες έχουν επιμεληθεί οι διδάσκουσες και διδάσκοντες του προγράμματος.

Η εφαρμογή είναι προσβάσιμη από smartphone αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές, μέσω του συνδέσμου https://theatrequiz.homoludens.org/ με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

 

Δοκιμάστε τις γνώσεις σας στο θέατρο, σκαρφαλώστε στο Leaderboard και κάντε την εγγραφή σας στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές» του ΑΠΚΥ για ένα μοναδικό θεατρικό ταξίδι κάνοντας κλικ στην Εγγραφή:

 

ΕΓΓΡΑΦΗ

 

*Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Θεατρικές Σπουδές», Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει σκοπό την επιστημονική εξειδίκευση και έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο των Θεατρικών Σπουδών. Ειδικότερα, οι φοιτητές/ριες αποκτούν επιστημονική κατάρτιση και αναπτύσσουν ερευνητικές δεξιότητες σε βασικούς τομείς της Επιστήμης του Θεάτρου, όπως η Ιστορία του Θεάτρου, η Δραματολογία, η Θεωρία του Θεάτρου, η Υποκριτική, η Σκηνοθεσία, η Επιβίωση του Αρχαίου Δράματος στους νεότερους χρόνους, καθώς και η Θεατρική Αγωγή.

Για περισσότερες σχετικές πληροφορίες:  

ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

 Ταυτότητα

Επιστημονική Επιμέλεια: Αύρα Σιδηροπούλου- Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη ΜΠΣ, Βάιος Λιαπής- Καθηγητής, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Θεατρικές Σπουδές, Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Συνεισέφεραν τα μέλη ΣΕΠ του προγράμματος: Ελένη Γκίνη, Γιώργος Κράιας, Θεόδωρος Γραμματάς, Πηνελόπη Χατζηδημητρίου, Ντόρα Λεονταρίδου, Αγγελική Γιαννούλη, Τάνια Νεοφύτου
Ψηφιακή Επιμέλεια: Κάτια Μακρυκώστα