NEWS

Under the auspices of the Region of Attica Heroes

19-03-2024

HEROES: Η Αποστολή

Ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με αφορμή
την 25η Μαρτίου στο Πεδίον του Άρεως

 

Γνωρίστε τους Ήρωες της νεότερης Ελληνικής ιστορίας και τα κατορθώματά τους, μέσα από μια ψηφιακή εφαρμογή στο Πεδίον του Άρεως και γίνετε κι εσείς πρωταγωνιστές σε ένα ιδιότυπο ταξίδι στην ιστορία!

Το «HEROES: Η Αποστολή» είναι καινοτόμο παιχνίδι στρατηγικής με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, που συνδυάζει την εξερεύνηση και τη γνώση. Είναι ειδικά σχεδιασμένο από τη διεπιστημονική ερευνητική ομάδα του Homo Ludens για οικογένειες με παιδιά άνω των 10 ετών αλλά είναι εξίσου συναρπαστικό και για μεγαλύτερες ηλικίες. Σκοπός του είναι οι χρήστες να παίξουν και να μάθουν, να ανακαλύψουν τα σημεία ενδιαφέροντος του Πεδίου του Άρεως, να γνωρίσουν τα γλυπτά και τα μνημεία που το κοσμούν, να λύσουν γρίφους και να γνωρίσουν την ιστορία της επανάστασης μέσα από μια αφηγηματική περιπέτεια. 

Το «HEROES: Η Αποστολή» είναι μια ψυχαγωγική και εκπαιδευτική εμπειρία που προσφέρεται δωρεάν στο κοινό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 2024.

Η εφαρμογή είναι εύκολα προσβάσιμη από smartphone αλλά και άλλες ψηφιακές συσκευές με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, μέσω του συνδέσμου https://heroes.homoludens.org/ .

 

 

Σκανάρετε το QR Code ή κάντε κλικ στον σύνδεσμο και το παιχνίδι ξεκινά:

Διαβάστε καλά τις οδηγίες της αποστολής που σας ανέθεσε η Φιλική Εταιρεία και φυλάξτε προσεκτικά το μήνυμα που πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε και να παραδώσετε.

Απαντήστε σωστά στις ερωτήσεις παρατήρησης και γνώσεων και ακολουθήστε τη διαδρομή που σας αποκαλύπτεται σταδιακά.

Συναντήστε τους Ήρωες του Άλσους και «συνεργαστείτε» μαζί τους για να πετύχετε τον στόχο σας.

Ο Κολοκοτρώνης σας περιμένει να τον βοηθήσετε να κατακτήσετε την Πελοπόννησο και τα καράβια της Μαντούς Μαυρογένους βρίσκονται στο Μεσολόγγι για να σας μεταφέρουν στη Μεθώνη. Πάρτε τα άλογά σας για να συναντήσετε τον Βασιλιά Κωνσταντίνο, αφήστε τα να ξεδιψάσουν και συνεχίστε για να προσεγγίσετε τον Λόχο του Τσιγάντες.

Προσέξτε, όμως! Η αποστολή σας μπορεί να κρύβει παγίδες και εμπόδια… Και μην ξεχνάτε…. Συλλέγοντας περισσότερους πόντους, σκαρφαλώνετε στην ιεραρχία για να διεκδικήστε τον τίτλο του «Ήρωα»!

Εμπρός… Μαρς!

Απαραίτητος εξοπλισμός: Έξυπνο κινητό (smartphone) και φορτισμένη μπαταρία. Άνετα ρούχα και παπούτσια, κάνουν πάντα τις εξερευνήσεις μας ευκολότερες.

Διάρκεια: 1,5 – 2 ώρες.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού οι χρήστες λαμβάνουν σχετικό e-mail αξιολόγησης της εμπειρίας τους. Η ανατροφοδότηση των χρηστών είναι για εμάς, στο Homo Ludens, σημαντική.

 



Ταυτότητα Εφαρμογής:

Ιδέα - Σενάριο: Τζούλια Κόγκου
Σχεδιασμός Δράσης: Τζούλια Κόγκου, Κάτια Μακρυκώστα
Επιμέλεια Κειμένων: Χριστίνα Μέρμηγκα, Τζούλια Κόγκου
Επιστημονική Σύμβουλος: Δρ. Βάσω Σειρηνίδου - Επίκουρη Καθηγήτρια Ιστορίας Νέου Ελληνισµού στο Τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
Ψηφιακή Επιμέλεια: Κάτια Μακρυκώστα

HEROES: Η Αποστολή | Version 1.0 | Η εφαρμογή είναι το αποτέλεσμα της διεπιστημονικής ερευνητικής συνεργασίας της ομάδας του Homo Ludens και θα αναβαθμίζεται διαρκώς εμπλουτιζόμενη με νέα στοιχεία.