NEWS

Το HL στις Μαμάδες με Ρούμι

28-06-2024

Μαμάδες με Ρούμι: Περιπέτεια

Οι Μαμάδες με Ρούμι παλεύουν με τα κύματα για να μιλήσουν για την περιπέτεια αλλά για καλή τους τύχη ένας Homo Luden τους επαναφέρει στη στεριά για την αναζητήσουν σε ένα (ή περισσότερα) παιχνίδια πόλης.

 

Οι Μαμάδες με Ρούμι παλεύουν με τα κύματα για να μιλήσουν για την περιπέτεια αλλά για καλή τους τύχη ένας Homo Luden τους επαναφέρει στη στεριά για την αναζητήσουν σε ένα (ή περισσότερα) παιχνίδια πόλης. Τι είναι τελικά η περιπέτεια;

Πού βρίσκεται; Στους κάμπους; Στα βουνά; Πρέπει να μπαρκάρεις για να τη βρεις; Οι τρεις καλεσμένες αυτού του επεισοδίου σκέφτονται out of the box και τονίζουν πως περιπέτεια είναι απλά ότι ξεκουνάει το μυαλό μας από τη θέση του!

 

Κάθε επεισόδιο του podcast Μαμάδες με Ρούμι μέχρι σήμερα που φτάσαμε αισίως στο τελευταίο επεισόδιο για τη…σαιζόν, είχε στόχο να οδηγήσει μικρούς και μεγάλους σε περιπετειώδεις διαδρομές. Επισημαίνοντας βέβαια πως η περιπέτεια δεν βρίσκεται μόνο στις διακοπές ή στα ταξίδια αλλά σε δραστηριότητες απλές καθημερινές που φωτίζουν την αξία του να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και στο να βγαίνουμε που και που από τη βολή μας ακολουθώντας την έμφυτη ανάγκη μας για εξερεύνηση.

Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε πως οι περιπέτειες περιέχουν ένα μεγαλεπήβολο πλάνο. Χρειάζεται μια λίστα με ωραία πράγματα που μπορούμε να μοιραστούμε με τα παιδιά και η διάθεση να περάσουμε καλά μαζί τους. Μόνο τότε θα περάσουμε εμείς καλά και τα παιδιά καλύτερα.

Πού βρίσκεται η περιπέτεια στην καθημερινότητα:

  • Στην επίσκεψη σε ένα μουσείο.
  • Σε μια ωραία ποδηλατάδα ή σε έναν περίπατο στο κοντινό δασάκι (ακούστε το επεισόδιο με τίτλο Εξερεύνηση για να πάρετε πολλές και ωραίες ιδέες για δραστηριότητες).
  • Οι Homo Ludens, μια ομάδα που προάγει το παιχνίδι και ειδικεύεται στην δραματουργία της πόλης, καλεσμένοι αυτού του επεισοδίου έχουν πολλές δράσεις που περιμένουν μικρούς και μεγάλους σε διάφορα σημεία της Αθήνας για να ανακαλύψουν την περιπέτεια.
  • Σε μια επίσκεψη στην παραλία ή σε ένα κοντινό βουνό, με διάθεση για εξερεύνηση και ασφαλή περιπλάνηση.
  • Σε μια περιπλάνηση στις γειτονιές της πόλης, ανακαλύπτοντας κρυμμένα μυστικά και ιστορίες που δεν είχατε προσέξει ποτέ πριν (από ποιόν/ποιά πήρε το όνομα του ένας δρόμος; Ποιο είναι το άγαλμα που συναντώ; Ποιος σχεδίασε αυτό το κτίριο; Τι δέντρο είναι αυτό που βλέπω και άραγε πόσο χρονών να είναι;)
  • Στην εξερεύνηση νέων γεύσεων και κουζινών, είτε σε ένα εστιατόριο είτε δοκιμάζοντας να μαγειρέψετε κάτι καινούργιο στο σπίτι.

 

Ολόκληρο το άρθρο εδώ: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ