NEWS

Tandem και Homo Ludens στο Π.Α.Α.Π.Α.Β.

01-01-2023

Tandem και Homo Ludens μοιράζουν δώρα για την πρωτοχρονιά στα παιδιά του Π.Α.Α.Π.Α.Β.

 

Με την βοήθεια του Lovely Spam του σκανταλιάρικου ξωτικού που προφέρει δώρα σε όλους και με μια ειδικά σχεδιασμένη δράση που συνδύασε την ψηφιακή τεχνολογία με την εξερεύνηση του μεγάλου εξωτερικού χώρου στο ΠΙΚΠΑ της Βούλας, οι εθελοντές και τα στελέχη της Tandem μαζί με την δημιουργική ομάδα του Homo Ludens, την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022, έπαιξαν και μοίρασαν δώρα, αγάπη και χαμόγελα στα παιδιά του Παραρτήματος Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β.).

Το Homo Ludens δημιούργησε τον Lovely Spam - ο σχεδιασμός του οποίου βασίστηκε σε προγράμματα τεχνητής Νοημοσύνης -  ως τον νέο ήρωα των εορταστικών ημερών που μοιράζει απλόχερα δώρα σε όλους. Ο Lovely Spam πιστεύει ότι ανεξάρτητα από το αν είναι κάποιος μεγάλος ή μικρός, επιμελής ή άτακτος, είτε έχει γράψει γράμμα στον Αϊ - Βασίλη είτε όχι, δικαιούται το δώρο του. Κι αυτό, το κάνει πράξη. Το παιχνίδι και τα δώρα του Lovely Spam απόλαυσαν όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται στην δομή της Βούλας.

Το Homo Ludens είναι ένα υβριδικό οικοσύστημα με έδρα την Αθήνα που ειδικεύεται στην δραματουργία της πόλης. Με μέσα όπως ψηφιακή εμψύχωση και οδηγίες εξερεύνησης και παιχνιδιού στην πόλη, επαυξημένη πραγματικότητα και οργανωμένη φυσική δράση, η ομάδα Homo Ludens στοχεύει να δημιουργήσει πρωτότυπες ψυχαγωγικές συμμετοχικές και εμβυθιστικές εμπειρίες στον δημόσιο χώρο εισάγοντας νέες πτυχές στην αστική δραματουργία του 21ου αιώνα.

H Tandem είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2007 με στόχο την προώθηση της συμπερίληψης στην κοινωνική ζωή αλλά και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των αναπήρων παιδιών, νέων και ενηλίκων ατόμων που ζουν σε κλειστές δομές ιδρυματικού τύπου με βασικό αίτημα και απώτερο στόχο την αποϊδρυματοποίηση. Για το λόγο αυτό οι δράσεις της Tandem συμπεριλαμβάνουν την ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με την αναπηρία, την αποϊδρυματοποίηση και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ παράλληλα η ομάδα των ανθρώπων της Tandem πραγματοποιεί σε καθημερινή βάση δραστηριότητες εκπαιδευτικές και δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου μαζί με τα άτομα που διαβιούν στο Παράρτημα Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Παιδιών με Αναπηρία Βούλας (Π.Α.Α.Π.Α.Β.).

Για περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό κλικ στο Lovely Spam